Ο καιρός και το κλίμα στη Χαλκιδική.

Ο καιρός στην Σάρτη είναι γενικά ήπιος, με περιορισμένες βροχοπτώσεις με κύριο χαρακτηριστικό την ηλιοφάνεια και τα ζεστά καλοκαίρια, απολαμβάνοντας πάνω από 300 ημέρες ή περίπου 3.000 ώρες ηλιοφάνειας κατά μέσο όρο ετησίως. Οι χαμηλότερες θερμοκρασίες προκύπτουν κατά τους μήνες Δεκέμβριο έως Φεβρουάριο και κυμαίνονται μεταξύ 3,5 °C έως 19 °C, ενώ υψηλότερες θερμοκρασίες εμφανίζονται κατά τους καλοκαιρινούς μήνες και κυμαίνονται μεταξύ 23 °C έως 34 °C.

Ο καιρός τον Απρίλιο

Τον Απρίλιο η μέση μέγιστη ημερήσια θερμοκρασία είναι 18°C, ενώ η μέση ελάχιστη νυχτερινή θερμοκρασία είναι 7°C . Κατά μέσο όρο 37 χιλιοστά βροχής αναμένονται σε 8 ημέρες κατά τη διάρκεια του Απριλίου. Υπάρχουν συνήθως 7 ώρες πλήρους ηλιοφάνειας κάθε μέρα, η οποία αντιπροσωπεύει το 56% των ωρών της ημέρας. Τον Απρίλιο τις μεσημεριανές ώρες, υπό καθαρό ουρανό, η υπεριώδης ακτινοβολία κυμαίνεται σε υψηλά επίπεδα (UV Δείκτης 6). Η μέση θερμοκρασία της θάλασσας είναι 14° C.

Ο καιρός τον Μαΐο

Τον Μάιο η μέση μέγιστη ημερήσια θερμοκρασία είναι 23 °C , με μικρή πιθανότητα ενόχλησης από την ζέστη και την υγρασία, ενώ η μέση ελάχιστη νυχτερινή θερμοκρασία είναι 12 °C. . Κατά μέσο όρο 43 χιλιοστά βροχής αναμένονται σε 8 ημέρες κατα τη διάρκεια του Μαΐου. Υπάρχουν συνήθως 9 ώρες πλήρους ηλιοφάνειας κάθε ημέρα, η οποία αντιπροσωπεύει το 62% των ωρών της ημέρας. Τον Μαΐο, τις μεσημεριανές ώρες, υπό καθαρό ουρανό, η υπεριώδης ακτινοβολία κυμαίνεται σε πολύ υψηλά επίπεδα (UV Δείκτης 8). Η μέση θερμοκρασία της θάλασσας είναι 17 °C.

Ο καιρός τον Ιούνιο

Τον Ιούνιο η μέση μέγιστη ημερήσια θερμοκρασία είναι 27 °C , ενώ η μέση ελάχιστη νυχτερινή θερμοκρασία είναι 18 °C. Κατά μέσο όρο 30 χιλιοστά βροχής αναμένονται σε 6 ημέρες κατά τη διάρκεια του Ιουνίου. Υπάρχουν συνήθως 11 ώρες πλήρους ηλιοφάνειας κάθε μέρα, η οποία αντιπροσωπεύει το 71% των ωρών της ημέρας. Τον Ιούνιο τις μεσημεριανές ώρες, υπό καθαρό ουρανό, η υπεριώδης ακτινοβολία κυμαίνεται σε πολύ υψηλά επίπεδα (UV Δείκτης 9). Η μέση θερμοκρασία της θάλασσας είναι 21 °C.

Ο καιρός τον Ιούλιο

Τον Ιούλιο η μέση μέγιστη ημερήσια θερμοκρασία είναι 34 °C, ενώ η μέση ελάχιστη νυχτερινή θερμοκρασία είναι 23 °C. Κατά μέσο όρο μόνο 20 χιλιοστά βροχής αναμένονται σε 2 ημέρες του μήνα. Υπάρχουν συνήθως 12 ώρες πληρους ηλιοφάνειας κάθε μέρα, η οποία αντιπροσωπεύει το 78% των ωρών της ημέρας. Τον Ιούλιο τις μεσημεριανές ώρες, υπο καθαρό ουρανό, η υπεριώδης ακτινοβολία κυμαίνεται σε πολύ υψηλά επίπεδα (UV Δείκτης 9). Η μέση θερμοκρασία της θάλασσας είναι 24 °C.
* Παρακαλώ σημειώστε οτι οι τιμές της θερμοκρασίας είναι κατά μέσο όρο.Ο Ιούλιος και ο Αύγουστος είναι οι πιο θερμοί μήνες και οι καύσωνες είναι συνηθισμένο φαινόμενο με τον υδράργυρο ν’ ανεβαίνει ακόμη και πάνω απο τους 40 βαθμούς ενώ τη νύχτα πέφτει στους 30 βαθμούς.

Ο καιρός τον Αύγουστο

Τον Αύγουστο η μέση μέγιστη ημερήσια θερμοκρασία είναι 32 °C, ενώ η μέση ελάχιστη νυχτερινή θερμοκρασία είναι 22 °C. Κατά μέσο όρο μόνο 15 χιλιοστά χιλιοστά βροχής αναμένονται σε 2 ημέρες κατά τη διάρκεια του Αυγούστου. Υπάρχουν συνήθως 11 ώρες πλήρους ηλιοφάνειας κάθε μέρα, η οποία αντιπροσωπεύει το 77% των ωρών της ημέρας. Τον Αύγουστο τις μεσημεριανές ώρες, υπό καθαρό ουρανό η υπεριώδης ακτινοβολία κυμαίνεται σε πολύ υψηλά επίπεδα (UV Δείκτης 8). Η μέση θερμοκρασία της θάλασσας είναι 24 °C..

* Παρακαλώ σημειώστε οτι οι τιμές της θερμοκρασίας είναι κατά μέσο όρο. Ο Ιούλιος και ο Αύγουστος είναι οι πιο θερμοί μήνες και οι καύσωνες είναι συνηθισμένο φαινόμενο με τον υδράργυρο ν’ανεβαίνει ακόμη και πάνω απο τους 40 βαθμούς ενώ τη νύχτα πέφτει στους 30 βαθμούς.

Ο καιρός τον Σεπτέμβριο

Τον Σεπτέμβριο η μέση μέγιστη ημερήσια θερμοκρασία είναι 26 °C, ενώ η μέση ελάχιστη νυχτερινή θερμοκρασία είναι 15 ° C. Κατά μέσο όρο 34 χιλιοστά χιλιοστά βροχής αναμένονται σε 4 ημέρες κατά τη διάρκεια του Σεπτεμβρίου.Υπάρχουν συνήθως 9 ώρες πλήρους ηλιοφάνειας κάθε μέρα, η οποία αντιπροσωπεύει το 69% των ωρών της ημέρας. Τον Σεπτέμβριο τις μεσημεριανές ώρες, υπό καθαρό ουρανό η υπεριώδης ακτινοβολία κυμαίνεται σε υψηλά επίπεδα (UV Δείκτης 6). Η μέση θερμοκρασία της θάλασσας είναι 23 °C

Ο καιρός τον Οκτώβριο

Τον Οκτώβριο η μέση μέγιστη ημερήσια θερμοκρασία είναι 20 °C, ενώ η μέση ελάχιστη νυχτερινή θερμοκρασία είναι 11 °C. Κατά μέσο όρο, 56 χιλιοστά βροχής αναμένονται σε 7 ημέρες κατά τη διάρκεια του Οκτωβρίου. Υπάρχουν συνήθως 6 ώρες πλήρους ηλιοφάνειας κάθε ημέρα, η οποία αντιπροσωπεύει το 54% των ωρών της ημέρας. Τον Οκτώβριο τις μεσημεριανές ώρες, κάτω από καθαρό ουρανό η υπεριώδης ακτινοβολία κυμαίνεται σε χαμηλά επίπεδα (UV Δείκτης 4). Η μέση θερμοκρασία της θάλασσας τον Οκτώβριο είναι 20 °C.

“HOTEL AGNI On The Beach” ανοιχτά από 25.04 – 10.10 .
“HOUSE ZOGIA studios” ανοιχτά από 25.04 – 10.10.
“HOUSE KOSTAS studios and apartments ” ανοιχτά όλο τον χρόνο .